بسم الله الرحمن الرحیم

اعتقادی ،سیاسی واجتماعی

بسم الله الرحمن الرحیم

اعتقادی ،سیاسی واجتماعی

بسم الله الرحمن الرحیم

بسم الله الرحمن الرحیم
وَمَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجعَل لَهُ مَخرَجًا وَیَرزُقهُ مِن حَیثُ لا یَحتَسِبُ ۚ وَمَن یَتَوَکَّل عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسبُهُ ۚ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمرِهِ ۚ قَد جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیءٍ قَدرًا
و هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم می‌کند،و او را از جایی که گمان ندارد روزی می‌دهد؛ و هر کس بر خدا توکّل کند، کفایت امرش را می‌کند؛ خداوند فرمان خود را به انجام می‌رساند؛ و خدا برای هر چیزی اندازه‌ای قرار داده است!

فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ ﴿۳۰﴾روم

پس روى خود را با گرایش تمام به حقّ، به سوى این دین کن، با همان سرشتى که خدا مردم را بر آن سرشته است. آفرینش خداى تغییرپذیر نیست. این است همان دین پایدار، ولى بیشتر مردم نمى‏دانند.
با توجه به این ایه انسان فطرتا خداپرست و مومن افریده شده است پس نمیشه گفت اول انسانیت بعدا دیانت.
و اما این اختیار ماست که کدوم سمت بریم از فطرتمون دور بشیم یا طبق فطرتمون زندگی کنیم.

کاربری من در تلگرامHamnafasmr@

براي دانلود کليک کنيد
آخرین نظرات

ایین همسرداری اسلامی(انتخاب همسر)

سه شنبه, ۳ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۴۳ ق.ظ

 


دریافت

 

بسم الله الرحمن الرحیم

جلسه اول:انتخاب همسر

یکی  از مهمترین  مسایلی که در تشکیل خانواده باید مد نظر گرفته بشه انتخاب همسر هست در آموزه های دینی مقوله ای به نام هم کفو بودن  زوجین مطرح است ،هم کفو بودن به معنی شبیه و مانند ؛یعنی در مقوله ازدواج از نظر باطن و تا حدی از نظر ظاهر باهمدیگه شبیه باشند اما در بین ملاکهای هم کفو بودن ،بارزترین و مهمترین ملاک ،اخلاق  و دین می باشد .ازدواج موفق به معنای انتخاب همسر زیبا و ثروتمند نیست بلکه اینا همه حُسن  محسوب میشن ملاک اصلی نیستن بلکه ملاک اصلی اخلاق و دین هست. در هیچ روایتی نمیبینید که فرموده باشند با زنان زیبارو ازدواج کنید یا با مردان ثروتمند ازدواج کنین یا با زنان ثروتمند و مردان زیبا رو ازدواج کنید .خیر ملاک اصلی همون دین و اخلاقه  و این دو باید هر دو باهم باشند یعنی اخلاق و دین  .اما اخلاق انقدر مهمه که حضرت امیر علیه السلام میفرمایند که حسن اخلاق دلیل وراثت ها و ژنهای پسندیده است یعنی چی ؛یعنی انتقال  اخلاق زیباو صفات پسندیده از والدین به فرزندانه .اگر پدرو مادری  صاحب اخلاق نیکو و صاحب دین باشند این افعال و اخلاق پسندیده از طریق پدر مادر به فرزندان هم منتقل میشه. اما چرا گفتم اخلاق و دین ؛ مردی از شیعیان حضرت به ان حضرت نامه ای نوشتند و در مورد خواستگاری که برای دخترش امده بود از حضرت مشورت خواستند و عرضه داشتند که جوانی به خواستگاری دختر من امده از هر لحاظ مناسبه اما اخلاق نداره یعنی دین داره اما اخلاق نداره پس ببینید اگر کسی دین داشت و اخلاق داشت کامل نیست اگر کسی اخلاق داشت و دین نداشت اینم کامل نیست اخلاق و دین باید باهمدیگه باشه پدرو مادر  از نظر اعتقادی باید همسو و همتراز همدیگر باشند تا بتونن در مشکلات مثل لباس هم باشند و همدیگه رو بپوشونند و تکیه گاه همدیگر باشند اگر نگرش اعتقادی پدرو مادر متفاوت باشد یقینا هم در زندگی مشترک به مشکل برمیخورند و هم نمیتونن فرزندان صالحی رو  تربیت کنند و به جامعه تحویل بدهند حالا شاید کسی بپرسه که هیچ کسی از نطر اعتقادی  هم تراز نیست ما هم قبول داریم این مطلب رو اما اگر پدرو مادر از نظر اخلاق و دین یکسان نباشند ولی در یک مسیر اعتقادی باشند و در یک مسیر اعتقادی گام برداند و طی طریق کنند مطمئنا همدیگررو در زندگی مشترک میتونند کمک کنند و تکیه گاه یکدیگر باشند بهترین هدیه ای که یک  پدر میتونه به فرزندان  اینده خود بده اینکه؛ کسی رو انتخاب کنه که لیاقت نام مادری رو داشته باشه و بهترین هدیه ای که مادر میتونه به فرزندان اینده خود بده که بامردی ازدواج کند که شایستکی نام پدر رو داشته باشه  بنابر این اخلاق و دین دوتا ملاک هستند که همیشه باهمند و از هم جدا نمی شوند پیامبر اکرم ص  میفرمایند: علیک بذات الدین. یک همسر دیندار انتخاب کنید

پس ملاک هم کفو بودن مال و ثروت و زیبایی و سیاه و سفید بودن نیست. ملاک اصلی همون دین و اخلاق .

 اما سه مورد ازدعاهایی  که وارد شده بر انتخاب همسر و زمان عقد .

مطلب اول  اینکه برای انتخاب همسر خوب همیشه در دعاها در قنوت نمازهامون این دعا رو تکرار کنیم  رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ.پروردگارا ! به ما در دنیا نیکى و در آخرت هم نیکى عطا کن، و ما را از عذاب آتش نگاه دار.

در برخی از روایات وارد شده که  حَسنه به همسر خوب تفسیر شده و به همسر خوب معنی شده و حسنه منظور همسر خوبه.

مطلب دوم  در مورد روز عقد و عروسیه که بهتر در روزهای قمر در عقرب نباشه .علامه مجلسی  (قدس الله تربته) در حدیثی از امام صادق علیه السلام می فرمایند :"هر کس عقد کنه یا عروسی بگیره و ماه در برج عقرب باشه (یعنی قمر در عقرب باشه) خیرو نیکی نخواهد دید."

 مطلب سوم اینکه زمان عقد هم خیلی مهم ،اینکه ظهر باشه عصر باشه یا شب . در ظهر عقد نکنید چون عقد کردن در ظهر  طبق برخی از روایات سبب جدایی میشه. و ما اغلب میبینیم که برخی از زوجها  باهمدیگه رابطه خوبی ندارن برخی از علت هاش  به زمان عقد و روز عقد برمیگرده.

والسلام علیکم ورحمه الله

دوستان میتونند برای روزهای خوش یمن و قمر در عقرب به تقویم نجومی مراجعه کنند . اگر دسترسی نداشتند وتاریخ خاصی مدنظرشون بود میتونم در این مورد کمک کنم.

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۵/۱۲/۰۳
  • ۴۰۹ نمایش
  • بوی یاس ....

ملاک انتخاب همسر

نظرات (۱)

خوشحالم که تصمیم گرفتی فایلها را در خانواده برتر به اشتراک بگذاری تا جمع بیشتری بتوانند از آنها استفاده ببرند.
پاسخ:
سلام
خواهش 
چون قصدم پخش بود و کمک هست به توصیتون عمل کردم
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی